Beoogd programma 19 juni 2021

Vocaal Ensemble Duodektet

Vocaal Ensemble Duodektet

Ransdorp

Vocaal Ensemble Duodektet bestaat uit zestien zangers die elkaar kennen uit de rijke Amsterdamse korenwereld, en vanaf 1996 bij elkaar zijn gekomen om met gelijkgestemde zielen goede muziek te maken. Met hun bescheiden omvang zingt het ensemble intieme koorwerken in kleine en soms onverwachte locaties, maar met hun muzikale passie en vocale kwaliteit bestormt Duodektet ook de akoestiek van grote kathedralen met virtuoze veelstemmige werken. Het repertoire is daarom veelomvattend, van vroege Renaissance tot hedendaagse muziek.

Lees alles


Tough and Tender

Tough and Tender

Zunderdorp

 

In 2014 besloot een aantal ervaren zangers en zangeressen van het Muziekpakhuis in Amsterdam een ‘Vocalgroup’ op te richten, close harmony, vocale soul en pop ‘op niveau’. Vijf jaar lang werd er hard gestudeerd, geschaafd om zowel de emoties ‘tough’ als ‘tender’ voor het publiek neer te zetten. Tough and Tender werd zodoende een a capella dubbelkwartet.

Lees alles


Zwarte Zee Kwartet

Zwarte Zee Kwartet

Holysloot

De Zwarte Zee is van oudsher een belangrijk knooppunt tussen het Midden-Oosten en het Westen. Ook muzikaal gezien: de traditionele liederen en melodieën uit de landen rondom, vormen een rijke variatie aan
muziekstijlen. De muzikanten van het Zwarte Zee Kwartet voeren u mee: verschillende klanken, ritmes en stijlen; melancholisch,
meeslepend, met verrassende arrangementen - altijd met respect voor de bron. Van de Balkan, via Turkije naar Georgië
en Armenië.


Lees alles


Trio Tangata

Trio Tangata

Durgerdam

Tangata. Brengt muziek vol passie en virtuositeit. Trio Tangata trad inmiddels wereldwijd op : Van Buenos Aires , Istanbul, Finland , Lissabon , Minneapolis t/m Durgerdam 😊

Weemoed, melancholie, maar ook uitbundige en stuwende ritmes maken een optreden van Trio Tangata een feest voor oor, oog en hart...

Trio Tangata bestaat uit: Jacqueline Edeling (bandonéon), Margreet Markerink (piano) en op de contrabas Boris Franz.

Lees alles

Beoogd programma 20 juni 2021

Roman Oro

Roman Oro

Zunderdorp

 

Roman Oro is een Amsterdams muziekensemble dat zowel zigeunermuziek als muziek uit Turkije, Griekenland en de Balkan maakt.

Lees alles


Onstuimig Schuim

Onstuimig Schuim

Ransdorp

Alle emoties die de zee oproept verwerkt Onstuimig Schuim in hun meeslepende liederen en muziek. De verhalen gaan over weemoed, werklust, ontberingen, angsten, dromen en verlangens en worden met veel overtuiging en enthousiasme vertolkt. Er valt voor het publiek veel mee te zingen, mee te lachen, maar ook ontroerd te raken.

Lees alles


Jaap Dros

Jaap Dros

Holysloot

Texels bekendste troubadour Jaap Dros (65) maakte een aantal cd's met eigen werk en trok in 2012 ook landelijk aandacht met zijn cd  'J.J. Dros zingt J.C. Bloem'.

Jan Kühne (69) is een musicus met twee afgeronde conservatoriumopleidingen: klassiek gitaar en saxofoon. Al langer dan een kwart eeuw maakt hij als saxofonist deel uit van de band waarvan Jaap Dros de zanger is, de Small Buzz. Naast het geven van muzieklessen is hij ook actief als uitvoerend musicus, soms als dirigent (big bands), als leider van een saxofoonkwartet en optredens met bevriende jazz- en popmusici. Hij werkte mee aan alle cd's die Dros maakte.

Lees alles


Trio C tot de Derde

Trio C tot de Derde

Durgerdam

Trio C tot de Derde (Coos Lettink – accordeon; Carel den Hertog – viool; Caspar Terra – klarinet) speelt klezmer in de puurste zin des woords: joodse feestmuziek! Maar ook in de breedste zin des woords: een stijl die voortdurend in ontwikkeling is. Én die veel ruimte biedt voor muzikale uitstapjes naar aangrenzende genres als de balkan en gipsy, de jazz en de klassieke muziek. 

Lees alles