Programma 16 juni 2018

Koor aan 't IJ

Koor aan 't IJ

Zunderdorp

Het koor heeft het niveau van een beginnend koor achter zich gelaten. Gevorderd mogen we ons inmiddels wel noemen. Veel koorleden hebben koorervaring, maar er zijn ook koorleden voor wie het de eerste keer is dat zij in een koor zingen. Mensen die er nu bijkomen zijn gemotiveerd om een inhaalslag te maken en met behulp van opnames die tijdens de repetities gemaakt worden thuis te oefenen.

Lees alles


Notorious Monks

Notorious Monks

Ransdorp

Opgericht in 2006 spelen de Monks een smeuïg repertoire (jazz, rock, latin, funk) en hebben zij al heel wat gigs achter de rug: feesten, festivals, concerten, etc.

Lees alles


Òran

Òran

Holysloot


Instrumenten als viool, gitaar, bouzouki en bodhrán worden ingezet bij originele arrangementen, waarbij de stemmen van alle vier de muzikanten een even belangrijke rol spelen en bepalend zijn voor het geluid van de groep. Uit de muziek van Òran (het Schotse Gaelic woord voor lied) klinkt een grote liefde voor de Ierse en Amerikaanse cultuur.

Lees alles


Marker Brass Ensemble

Marker Brass Ensemble

Durgerdam

40 jaar geleden startte het Marker Brass Ensemble (MBE) als quintet. Nu is het ensemble, met 4 trombones, 5 trompetten, 2 hoorns en 1 tuba, één van de oudste kamerorkesten in Nederland. De te spelen muziek is gecomponeerd tussen Renaissance en heden. Klassieke en populaire muziek staan op de lessenaar: Holborne, JS Bach, Jan Koetsier en Stefan Nilsson.

Lees alles

Programma 17 juni 2018

Amsterdams Smartlappenkoor

Amsterdams Smartlappenkoor

Zunderdorp

Het Amsterdams Smartlappenkoor bestaat al 25 jaar en zingt onvervalste smartlappen. Bij smartlappen gaat het vaak over ellende en verdriet. Er gaat een kindje dood, er keert iemand niet terug naar huis, een scheiding, een vader die aan de drank is, kortom trieste zaken. En het leuke is:

Lees alles


Waterlandse Harmonie

Waterlandse Harmonie

Ransdorp

De Waterlandse Harmonie is gevestigd in Ransdorp. De repetities vinden plaats in het dorpshuis van Ransdorp: de Beke. De Waterlandse Harmonie heeft een roemruchte historie van meer dan een eeuw.

Lees alles


Jaap Dros

Jaap Dros

Holysloot

J.J. Dros zingt J.C. Bloem
met support van J. Kühne

Texels bekendste troubadour Jaap Dros (64) maakte een aantal cd's met eigen werk en trok in 2012 ook landelijk aandacht met zijn cd  'J.J. Dros zingt J.C. Bloem'.

Jan Kühne (68) is een musicus met twee afgeronde conservatoriumopleidingen: klassiek gitaar en saxofoon. Al langer dan een kwart eeuw maakt hij als saxofonist deel uit van de band waarvan Jaap Dros de zanger is, de Small Buzz. Naast het geven van muzieklessen is hij ook actief als uitvoerend musicus, soms als dirigent (big bands), als leider van een saxofoonkwartet en optredens met bevriende jazz- en popmusici. Hij werkte mee aan alle cd's die Dros maakte.

Op het album 'J.J. Dros zingt J.C. Bloem' zingt Dros een twaalftal gedichten van Nederlands bekendste dichter onder begeleiding van gitaar, saxofoon, contrabas en viool. Na optredens voor radio en tv speelde hij in vele kleine theaters, literaire cafés en bibliotheken in den lande met een literair theaterprogramma over Bloem. Inmiddels zijn de opnamen voor een tweede cd met gezongen gedichten van Bloem in volle gang.

Lees alles


Maalstroom

Maalstroom

Durgerdam

Maalstroom speelt in Durgerdam muziek van de Britse eilanden en uit de Lage Landen.
Prachtig gearrangeerde en sprankelend vertolkte composities voor rietblazers (klarinet en sax) viool, gitaar en percussie. Met dit overwegend eigen werk wordt nieuw gebied ontgonnen in de grensstreek tussen folk, jazz en klassiek. 

Lees alles