The Bullshit Blues Band

Zuiderwoude

 

Geinspireerd door de muziek van o.a. Muddy Waters , Lightnin’ Hopkins , Big Joe Turner en Chuck Berry ontstond in de zomer van 1983 The Bull Shit Bluesband. Aanvankelijk voor een eenmalig optreden tijdens het eerste Berepopfestival op Marken. Niets is minder waar, het optreden was zo’n succes, dat zij terstond geboekt werden voor het in november van dat jaar gehouden MoPop festival in Monnickendam en op meerdere festivals in de regio.
 
De vijftiger jaren, "geënt op de roots van de New Orleans, Texas- en Chicago blues, dat is waarschijnlijk de beste omschrijving voor de muziek van the Bull Shit Bluesband. Rhythm & Blues zoals die in de jaren vijftig gespeeld werd in de zuidelijke staten van Noord-Amerika

De band speelde op vele internationale festivals in Nederland, Belgie, Duitsland en Engeland en stonden op podia met onder andere Eddie C Campbell, Flavium, Golden Earing, Billy ‘O’Haire, Harry ‘Cuby’ Muskee en Hans Dulfer.

In 1988 was ze uitverkoren om een aantal optredens van de legendarische Amerikaanse blueslegende Robert Lockwood Jr. te begeleiden tijdens zijn Europese toernee. Lockwood, stiefzoon van de eveneens legendarische Robert Johnson, speelde met de allergrootste uit de bluesscene zoals, Otis Spann, Muddy Waters, Little Walter en B.B. King.

In 1989 verscheen de band, samen met vijf andere bluesbands op vinyl met een tweetal nummers, “The Blues Number One”.

B.S.B. verzorgde spetterende optredens tijdens het Purmerendse Hutspopfestival in 1988 en 1989 en het eerste Waterlands Bluesfestival in 1991.
 
In 1995 waren zij een van de hoogtepunten tijdens de Dutch Blues & Boogie Night in de Amsterdamse Meervaart.

In 1996 verscheen hun eerste, lang verwachte cd “On Your Marks” op het Tramprecord label, welke zowel in binnen- als het buitenland zeer positief ontvangen werd dat een tweede persing niet lang op zich liet wachten.

In 1997 traden zij op voor de Koninklijke familie, tijdens het bezoek van de Koningin aan het voormalige eiland Marken.

Hoewel The B.S.B. het kroegencircuit achter zich gelaten heeft, treed zij bij speciale gelegenheden nog wel op.

Het kerkje in Zuiderwoude is voor de band een speciale plek. Op 6 juni 2018 speelden zij tijdens de uitvaart van hun voormalige drummer Klaas “Niko” Hollander.

“It’s the blues and nothing but the blues “,
Go out and see them , when they’re in your town.

Tags: Blues, Noordroute, Zuiderwoude, 26 juni