Beoogd programma 27 juni 2021

Carole et Brullare

Carole et Brullare

Monnickendam

Carole et Brullare is een vrolijke, uitdagende, maar soms ook zeer serieuze muziekgroep van 5 middeleeuwse speellieden. De middeleeuwse muziek die we maken, komt uit de tijd van ridders, jonkvrouwen, troubadours en rondtrekkende vaganten. Bijna alle muziek is van voor de 14de eeuw. En wie denkt dat dit saai is, die moet maar eens komen luisteren naar een van onze spetterende optredens.

Lees alles


Stuifzand

Stuifzand

Uitdam

Stuifzand – dichter Marten Janse met gitarist Jan Rooijmans, poëtische teksten getoonzet.

Laat mij de woorden, een gedicht uit de bundel “De witte spiegel” van Marten Janse. Jan Rooijmans reageerde op Facebook dat zijn vingers jeukten om daar –weer–  muziek bij te maken. En zo kwamen ze 35 jaar na datum opnieuw bij elkaar. Toen studenten, nu vaders met volwassen kinderen. Maar de magie is dezelfde: tekst + muziek = meer.

Lees alles


Amarilli's Sunshine

Amarilli's Sunshine

Zuiderwoude

Blokfluitensemble Amarilli's Sunshine, onder leiding van Dieuwke Berkelaar, brengt muziek uit vijf eeuwen. Alle leden van het ensemble bespelen blokfluiten van sopranino tot grootbas in wisselende bezettingen. Daarnaast worden de composities regelmatig uitgevoerd met vocale bijdragen van Ilse Doorenspleet (sopraan) en Tim Verwey (tenor).

Het ensemble heeft haar thuisbasis in Muziekschool Noord in Amsterdam-Noord. Amarilli werkte mee aan diverse grote manifestaties en maakte tournees naar o.a. Duitsland, Tsjechië (waar in de Nicolaaskerk op het Oude Stadsplein in Praag werd opgetreden), naar het European Youth Music Festival in Zwitserland en samen met kamerorkest 'En Suite' naar Krakau in Polen.
Het ensemble is een regelmatige gast bij andere ensembles, koren en orkesten

Lees alles