Beoogd programma 26 juni 2021

Georgisch koor Merani

Georgisch koor Merani

RK-kerk Monnickendam

Het Nederlandse koor Merani neemt u mee op een muzikale reis door Georgië. Van krachtige liederen uit de hoge Kaukasus tot weemoedige melodieën uit de stad. Van de Mingrelische melancholische muziek tot de opgewekte jodelachtige polyfonie uit Guria. De liederen hebben de liefde in al haar vormen als thema. Zo bezingen ze de schoonheid van een vrouw, de smart van een rouwende moeder en de liefde voor het land en de bergen.

Lees alles


The Bullshit Blues Band

The Bullshit Blues Band

Zuiderwoude

 

Geinspireerd door de muziek van o.a. Muddy Waters , Lightnin’ Hopkins , Big Joe Turner en Chuck Berry ontstond in de zomer van 1983 The Bull Shit Bluesband. Aanvankelijk voor een eenmalig optreden tijdens het eerste Berepopfestival op Marken. Niets is minder waar, het optreden was zo’n succes, dat zij terstond geboekt werden voor het in november van dat jaar gehouden MoPop festival in Monnickendam en op meerdere festivals in de regio.
 
De vijftiger jaren, "geënt op de roots van de New Orleans, Texas- en Chicago blues, dat is waarschijnlijk de beste omschrijving voor de muziek van the Bull Shit Bluesband. Rhythm & Blues zoals die in de jaren vijftig gespeeld werd in de zuidelijke staten van Noord-Amerika

Lees alles


Het Waterland Duo

Het Waterland Duo

Broek in Waterland

speelt juweeltjes uit het viool-piano repertoire

Violiste Ingrid van Dingstee en pianiste Femke de Graaf spelen delen uit sonates van Prokofiev en Janacek en ook het heerlijke ‘Méditation’ van Massenet en ‘Estrellita’ (my little star) van Ponce, gearrangeerd door Heifetz. De gekozen deeltjes worden kort toegelicht.

Lees alles


Unicorn

Unicorn

Uitdam

UNICORN staat bekend om de prachtige vertolkingen van o.a. Ierse ballades en verstaat tevens de kunst om prachtige arrangementen te maken hetgeen ontroerende momenten oplevert en een optreden interessant houdt tot aan de laatste noot …
Daarnaast heeft de band een zeer volwassen eigen geluid , waarin de top-muzikanten van UNICORN (waaronder conservatorium geschoolde muzikanten) elkaar muzikaal aanvullen maar ook de vrijheid laten, waar nodig soleren en zodoende een perfecte opbouw in het nummer bewerkstelligen. Een genot om naar te luisteren.

Lees alles