Programma 30 juni 2019

Òran

Òran

Monnickendam RK-kerk

Instrumenten als viool, gitaar, bouzouki en bodhrán worden ingezet bij originele arrangementen, waarbij de stemmen van alle vier de muzikanten een even belangrijke rol spelen en bepalend zijn voor het geluid van de groep. Uit de muziek van Òran (het Schotse Gaelic woord voor lied) klinkt een grote liefde voor de Ierse en Amerikaanse cultuur.

Lees alles


Onstuimig Schuim

Onstuimig Schuim

Monnickendam Grote Kerk

Alle emoties die de zee oproept verwerkt Onstuimig Schuim in hun meeslepende liederen en muziek. De verhalen gaan over weemoed, werklust, ontberingen, angsten, dromen en verlangens en worden met veel overtuiging en enthousiasme vertolkt. Er valt voor het publiek veel mee te zingen, mee te lachen, maar ook ontroerd te raken.

Lees alles


Ensemble Gaida

Ensemble Gaida

Zuiderwoude

Ensemble Gaida speelt wereldmuziek uit Zuid en Oost Europa met een nadruk op de landen van voormalig Joegoslavië.

Lees alles


Jaap Dros

Jaap Dros

Uitdam

J.J. Dros zingt J.C. Bloem
met support van J. Kühne

Texels bekendste troubadour Jaap Dros (65) maakte een aantal cd's met eigen werk en trok in 2012 ook landelijk aandacht met zijn cd  'J.J. Dros zingt J.C. Bloem'.

Jan Kühne (69) is een musicus met twee afgeronde conservatoriumopleidingen: klassiek gitaar en saxofoon. Al langer dan een kwart eeuw maakt hij als saxofonist deel uit van de band waarvan Jaap Dros de zanger is, de Small Buzz. Naast het geven van muzieklessen is hij ook actief als uitvoerend musicus, soms als dirigent (big bands), als leider van een saxofoonkwartet en optredens met bevriende jazz- en popmusici. Hij werkte mee aan alle cd's die Dros maakte.

Lees alles