Programma 29 juni 2019

Koor aan 't IJ

Koor aan 't IJ

Monnickendam RK-Kerk

Het koor heeft het niveau van een beginnend koor achter zich gelaten. Gevorderd mogen we ons inmiddels wel noemen. Veel koorleden hebben koorervaring, maar er zijn ook koorleden voor wie het de eerste keer is dat zij in een koor zingen. Mensen die er nu bijkomen zijn gemotiveerd om een inhaalslag te maken en met behulp van opnames die tijdens de repetities gemaakt worden thuis te oefenen.

Lees alles


Amsterdams Smartlappenkoor

Amsterdams Smartlappenkoor

Monnickendam Grote Kerk

Het Amsterdams Smartlappenkoor bestaat al 25 jaar en zingt onvervalste smartlappen. Bij smartlappen gaat het vaak over ellende en verdriet. Er gaat een kindje dood, er keert iemand niet terug naar huis, een scheiding, een vader die aan de drank is, kortom trieste zaken. En het leuke is:

Lees alles


Jazz#Tag

Jazz#Tag

Zuiderwoude

Jazz#Tag is een dynamisch kwartet, bestaande uit ervaren musici. Zij binden zich niet aan één specifieke stijl, maar verkennen het uitgebreide repertoire van bebop tot fusion.

Lees alles


Woody&Cat

Woody&Cat

Uitdam

Dit levendige duo schrijft en zingt aanstekelijke pop-nummers en melancholische ballads, meestal begeleid door piano en cello.

Met hun nummers vertellen ze over hun levens en de wereld om hen heen.

Lees alles

Programma 30 juni 2019

Òran

Òran

Monnickendam RK-kerk

Instrumenten als viool, gitaar, bouzouki en bodhrán worden ingezet bij originele arrangementen, waarbij de stemmen van alle vier de muzikanten een even belangrijke rol spelen en bepalend zijn voor het geluid van de groep. Uit de muziek van Òran (het Schotse Gaelic woord voor lied) klinkt een grote liefde voor de Ierse en Amerikaanse cultuur.

Lees alles


Onstuimig Schuim

Onstuimig Schuim

Monnickendam Grote Kerk

Alle emoties die de zee oproept verwerkt Onstuimig Schuim in hun meeslepende liederen en muziek. De verhalen gaan over weemoed, werklust, ontberingen, angsten, dromen en verlangens en worden met veel overtuiging en enthousiasme vertolkt. Er valt voor het publiek veel mee te zingen, mee te lachen, maar ook ontroerd te raken.

Lees alles


Ensemble Gaida

Ensemble Gaida

Zuiderwoude

Ensemble Gaida speelt wereldmuziek uit Zuid en Oost Europa met een nadruk op de landen van voormalig Joegoslavië.

Lees alles


Jaap Dros

Jaap Dros

Uitdam

J.J. Dros zingt J.C. Bloem
met support van J. Kühne

Texels bekendste troubadour Jaap Dros (65) maakte een aantal cd's met eigen werk en trok in 2012 ook landelijk aandacht met zijn cd  'J.J. Dros zingt J.C. Bloem'.

Jan Kühne (69) is een musicus met twee afgeronde conservatoriumopleidingen: klassiek gitaar en saxofoon. Al langer dan een kwart eeuw maakt hij als saxofonist deel uit van de band waarvan Jaap Dros de zanger is, de Small Buzz. Naast het geven van muzieklessen is hij ook actief als uitvoerend musicus, soms als dirigent (big bands), als leider van een saxofoonkwartet en optredens met bevriende jazz- en popmusici. Hij werkte mee aan alle cd's die Dros maakte.

Lees alles