Programma 23 juni 2018

Cabaretier Maarten Willemse

RK-kerk Monnickendam

Maarten & Joanne
om te lachen, of om te huilen
muzikaal cabaret

De Nok

Broek in Waterland

De Nok, een hecht muzikaal gezelschap, is in 2013 begonnen als 'vaderbandje' van de Vrijeschool in Bergen. Vandaag de dag is de Nok een band die naast wekelijkse repetities ook regelmatig te zien is op feestjes, recepties, festivals en meer. De Nok speelt jazz, blues en klezmer met uitstapjes naar het nabije oosten en melancholische westen.

Deze mengelmoes van stijlen noemen wij 'Funklore' (funky balkan jazz). Ondermeer de oosterse klanken, de improvisaties en verschillende stijlen door elkaar zijn drie van de kenmerken van De Nok. Er worden naast eigen composities ook bekende en minder bekende bestaande nummers gespeeld. Deze hebben een muzikale vorm die iedere keer een andere verrassing kan brengen.

Sweet and Low

Het a capella kamerkoor Sweet en Low uit Monnickendam bestaat uit 12 zangers en zangeressen en zingt al 12,5 jaar onder leiding van Mirjam Boers.

Het programma is weer met zorg samengesteld en is als volgt:

Fred Piek

Uitdam

Van jongs af aan is Fred Piek gegrepen door de schoonheid en kracht van de folkmuziek. Hij houdt de traditie levend met zijn vertolkingen van balladen en liederen uit Engeland, Schotland, Ierland, Amerika en Nederland.

Programma 24 juni 2018

De Hojotoho Operastudio

RK-kerk Monnickendam

Deze onafhankelijke operastudio voor beginnende professionals en steengoede amateurs staat onder leiding van Wiebke Göetjes. Samen maken we geweldige producties die we op elke gewenste locatie kunnen spelen. Onze producties zijn toegankelijk voor jong, oud en oudere jongeren.

Duo Ot Azoj

Broek in Waterland

OT AZOJ speelt originele composities geserveerd op een bedje van Balkan-swing, Klezmer-rumba en onregelmatige maatsoorten. Overgoten met gierende solo’s en knoflook likeur. Ingetogen en uitbundige muziek uit Molvania, het land met de modderigste party scene van heel Eurazië.

Vocaal Ensemble Duodektet

Vocaal Ensemble Duodektet bestaat uit zestien zangers die elkaar kennen uit de rijke Amsterdamse korenwereld, en vanaf 1996 bij elkaar zijn gekomen om met gelijkgestemde zielen goede muziek te maken. Met hun bescheiden omvang zingt het ensemble intieme koorwerken in kleine en soms onverwachte locaties, maar met hun muzikale passie en vocale kwaliteit bestormt Duodektet ook de akoestiek van grote kathedralen met virtuoze veelstemmige werken. Het repertoire is daarom veelomvattend, van vroege Renaissance tot hedendaagse muziek.

Typerend voor deze breedte is dat Duodektet op het prestigieuze Florilège Vocal de Tours zowel de Prix Special Renaissance ontving als de tweede prijs in de categorie libre. Sinds 2010 staat het ensemble onder leiding van Christiaan Winter. Als cantor-organist van de Oude Kerk in Amsterdam heeft hij Duodektet onder andere laten excelleren in werken van zijn voorganger Jan Pieterszoon Sweelinck. Naast concerten in Amsterdam en daarbuiten gaat Duodektet samen met vocaal ensemble Tout Venant uit Haarlem om het jaar op tournee naar Engeland waar zij zingen in kathedralen (Peterborough, St.Albans, Ely, Exeter) en concerten geven in ‘stately homes’ als Burghley House en de Music Room in Chantry Court.

In Zuiderwoude zal een zomers en licht programma klinken.

Flip Noorman

Uitdam

Trouw ★★★★☆ ‘Noorman schept een heel eigen universum vol poëtische en rauwe teksten, beeldende metaforen en af en toe lekker hoekige muziek.’

Cabaretkrant ★★★★☆ ‘Flip Noorman, een kleinkunstenaar, een taalpurist en een rockster van boven tot onder.’