• Waterland-Kerkenland

Muzikale fietsroutes door het prachtige Noord-Hollandse landschap, naar kerkjes, waar u op muzikale intermezzo's wordt getrakteerd.

Het Waterland Duo

Broek in Waterland

speelt juweeltjes uit het viool-piano repertoire

Violiste Ingrid van Dingstee en pianiste Femke de Graaf spelen delen uit sonates van Prokofiev en Janacek en ook het heerlijke ‘Méditation’ van Massenet en ‘Estrellita’ (my little star) van Ponce, gearrangeerd door Heifetz. De gekozen deeltjes worden kort toegelicht.

Ingrid van Dingstee, geboren in 1975, begon op 5-jarige leeftijd met vioolspelen. Na drie jaar kreeg zij les van Jan Repko en Davina van Wely. Van 1996 tot 1998 studeerde Ingrid bij Victor Liberman en Keiko Wataya aan het Sweelinck conservatorium in Amsterdam en behaalde zij met het cijfer 10 met onderscheiding haar DM diploma. Zij vervolgde haar studie bij Alexander Kerr en behaalde in juni 2000, eveneens met onderscheiding, haar tweede fase diploma.

Daarnaast speelt zij veel kamermuziek, onder andere in het Van Dingstee Kwartet. Met dit strijkkwartet gaf ze concerten op talrijke Nederlandse podia en maakte tournees in Europa en de Verenigde Staten. Het kwartet bracht diverse cd’s uit en won prijzen op concoursen in Finland, Oostenrijk en Nederland. Zij volgden masterclasses bij leden van nagenoeg alle gerenommeerde Europese kwartetten en namen deel aan diverse festivals in binnen- en buitenland.

Ingrid is ook als orkestmusicus zeer actief. Sinds 2001 is Ingrid 1ste violiste in Amsterdam Sinfonietta. Daarnaast remplaçeert zij regelmatig in verschillende Nederlandse orkesten, zoals het Koninklijk Concertgebouworkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Nederlands Kamerorkest en het Radio Philharmonisch Orkest. Als concertmeester deed zij ervaring op bij o.a. het Nederlands Jeugd Strijk Orkest, het Jeugd Orkest Nederland en het Nationaal Jeugd Orkest.

Facebook van Ingrid

Femke de Graaf studeerde piano bij Mila Baslawskaja. In 2005 behaalde ze haar Masters diploma aan het Conservatorium van Amsterdam. Femke heeft een grote liefde voor het lied en werkt veel samen met zangers. Zij vormt al 17 jaar een vast duo met sopraan Francis van Broekhuizen. Daarnaast heeft zij een duo met violiste Ingrid van Dingstee en is zij werkzaam als pianiste o.a. bij koren, masterclasses en educatieprojecten van de Nationale Opera.

Sinds 1999 staat de vleugel van Femke in de Dorpskerk Durgerdam. Zo kan zij daar zelf studeren en kan de kerk de vleugel verhuren voor concerten. In 2014 startte Femke de serie 'Durgerdam Ontwaakt': klassieke concerten van een uur met koffie of borrel na afloop.

Website: www.vvhl.nl/solisten/instrumentalisten/femke_de_graaf

Tags: Noordroute, 26 juni, Klassiek, Broek in Waterland