• Waterland-Kerkenland

Muzikale fietsroutes door het prachtige Noord-Hollandse landschap, naar kerkjes, waar u op muzikale intermezzo's wordt getrakteerd.

Waterland-Kerkenland

WATERLAND – KERKENLAND 2020

25 jaar

25 jaar muzikale fietsroutes door de achtertuin van Amsterdam

Voor het vijf-en-twintigste achtereenvolgende jaar wordt in Waterland en Landelijk Amsterdam-Noord Waterland-Kerkenland georganiseerd.

Op zaterdag 20 en zondag 21 juni en op zaterdag 27 en zondag 28 juni 2020.

Deze muzikale fietsroutes voeren u door het prachtige Noord-Hollandse landschap, naar kerkjes, waar u op muzikale intermezzo’s wordt getrakteerd.

Er is een gevarieerd aanbod: van klassiek tot jazz en van shanty tot folk.

In totaal zijn er 64 optredens van 16 ensembles, orkesten, koren en bands.

Om de miniconcertjes bij te kunnen wonen moet er wel gefietst worden.

Vooral de combinatie van een mooie omgeving, de acht kerkjes en de uiteenlopende muziek staan garant voor een mooie zomermiddag.

De tocht op 20 en 21 juni gaat langs de kerken van Zunderdorp, Durgerdam, Ransdorp en Holysloot. Dit is de Zuidroute.

Met de Noordroute, op 27 en 28 juni, fietsen we langs de kerkjes van Zuiderwoude, Uitdam, de R.K. Kerk van Monnickendam en de Kerk van Broek in Waterland.

De formule is eenvoudig: U kunt starten bij een kerk naar keuze. Op elk heel uur, 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur, begint in iedere kerk langs de route een concertje. Ieder concertje duurt 20 minuten.

U geniet van de muziek, kunt even heerlijk uitrusten en hebt dan weer voldoende energie en alle tijd om naar de volgende kerk te fietsen.

Beide routes zijn elk ongeveer 18 kilometer. De afstand tussen de kerken – tussen de één en de vijf kilometer – maakt het heel goed mogelijk om rustig van kerk tot kerk te fietsen.

Een passe-partout met routekaartje voor een heel weekend kost € 7,50. Verkrijgbaar tijdens het fietsweekend bij iedere deelnemende kerk. Vanaf 1 juni ook in de voorverkoop bij boekhandel NIMO in Monnickendam.

Voor kinderen tot 12 jaar is deelname gratis.

Waterland is een fietsgebied bij uitstek. Zeven dorpen en één stadje met een roemruchte geschiedenis hebben daar hun eigen karakter weten te behouden. De eeuwenoude kerktorens zijn nog altijd de vaste oriëntatiepunten.

Het is de achtertuin van Amsterdam met veel vrijliggende fietspaden; voor fietsers een eldorado.

In de dorpen zijn, behoudens Ransdorp en Uitdam, alle kerken in gebruik bij kerkelijke gemeenten. Er is een traditie van gastvrijheid en openheid om alle bezoekers te ontvangen voor een rondleiding, torenbeklimming, concert of tentoonstelling. Er staan tijdens deze fietsweekenden tientallen vrijwilligers klaar.

Fiets mee en geniet!

De organisatie is in handen van de Commissie Kerk en Cultuur Waterland.

Info:

Henk Breur,

Termietergouw 5, 1027 AD Amsterdam - Zunderdorp

tel.: 020 – 6340727,

Voor het volledige programma en het laatste nieuws, zie onze website:

www.waterland-kerkenland.nl

Het programma van de Noordroute wordt z.s.m. gepubliceerd.