Op zaterdag 16 en zondag 17 juni en op zaterdag 23 en zondag 24 juni 2018

Waterland-Kerkenland 2018

Voor het drie-en-twintigste achtereenvolgende jaar in Waterland en Landelijk Amsterdam-Noord

Muzikale fietsroutes door het prachtige Noord-Hollandse landschap, naar kerkjes, waar u op muzikale intermezzo's wordt getrakteerd.

Waterland-Kerkenland

Waterland-Kerkenland 2018

Jammer dat het alweer voorbij is. Voor het drie-en-twintigste achtereenvolgende jaar Waterland-Kerkenland .

Op zaterdag 16 en zondag 17 juni en op zaterdag 23 en zondag 24 juni 2018.
Deze muzikale fietsroutes voeren u door het prachtige Noord-Hollandse landschap, naar kerkjes, waar u op muzikale intermezzo’s wordt getrakteerd. Een gevarieerd aanbod: van klassiek tot zigeunermuziek en van chansons tot brass-music. In totaal zijn er 64 optredens van 16 ensembles, orkesten, koren en bands.

De tocht op 16 en 17 juni gaat langs de kerken van Zunderdorp, Durgerdam, Ransdorp en Holysloot. Dit is de Zuidroute.

Met de Noordroute, op 23 en 24 juni, fietsen we langs de kerkjes van Zuiderwoude, Uitdam, Broek in Waterland en de R.K. Kerk van Monnickendam.

De formule is eenvoudig: U kunt starten bij een kerk naar keuze. Op elk heel uur, 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur begint in iedere kerk langs de route een concertje. Ieder concertje duurt 20 minuten. Er kunnen geen plaatsen worden gereserveerd.

U geniet van de muziek, kunt even heerlijk uitrusten en hebt dan weer voldoende energie en alle tijd om naar de volgende kerk te fietsen.

Beide routes zijn ongeveer 18 kilometer. De afstand tussen de kerken- tussen de drie en vijf kilometer- maakt het heel goed mogelijk om van kerk tot kerk te fietsen.

Een passe-partout met routekaartje voor een heel weekend kost € 7,50. Verkrijgbaar tijdens het fietsweekend bij iedere deelnemende kerk. Vanaf 1 juni ook in de voorverkoop bij boekhandel NIMO in Monnickendam. Voor kinderen tot 12 jaar is deelname gratis. Ook als u maar 1 of 2 concertjes wilt bezoeken dient u € 7,50 te betalen. Dat is noodzakelijk om dit evenement in stand te houden.

Het 'passe-partout' dient u niet letterlijk te nemen: vol is vol. Op last van de brandweer dienen de vrijwilligers toezicht te houden dat alles volgens de voorschriften geschiedt.

Waterland is een fietsgebied bij uitstek. Zeven dorpen en één stadje met een roemruchte geschiedenis hebben daar hun eigen karakter weten te behouden. De eeuwenoude kerktorens zijn nog altijd de vaste oriëntatiepunten. Het is de achtertuin van Amsterdam met veel vrijliggende fietspaden; voor fietsers een eldorado.

In de dorpen zijn, behoudens Ransdorp, alle kerken in gebruik bij kerkelijke gemeenten. Er is een traditie van gastvrijheid en openheid om alle bezoekers te ontvangen. Er staan tijdens deze muzikale fietsweekenden tientallen vrijwilligers klaar.

Dank aan alle vrijwilligers, musici en vooral aan u als deelnemer.

Waterland-Kerkenland wordt altijd gehouden in de laatste twee hele weekends van juni.

Volgend jaar weer op

Zaterdag 22 en zondag 23 juni 2019 (de Zuidroute)

Zaterdag 29 en zondag 30 juni 2019 (de Noordroute)

Tot dan!