Programma 17 juni 2017

Duodektet

Duodektet is een – aanvankelijk uit twaalf zangers bestaand – vocaal ensemble uit Amsterdam(-Oost). Het gezelschap legt zich voornamelijk toe op het zingen van a cappella repertoire, waarbij de zwaartepunten liggen op muziek van vóór 1700 en na 1900. Duodektet staat sinds 2009 onder leiding van Christiaan Winter, kerkmusicus van de Oude Kerk in Amsterdam en stadsbeiaardier van Alkmaar. Voor het programma dat in Waterland wordt gepresenteerd, is geput uit Angelsaksische bronnen. Naast enkele madrigalen uit de renaissance, zingt het koor laatromantische muziek van Edward Elgar en Gerald Finzi, bekende nummers van The Beatles en enkele evergreens; een programma met zomerse lichtheid.

Website: http://www.duodektet.nl

Jazz#Tag

Jazz#Tag is dynamisch kwartet, bestaande uit ervaren musici. Zij binden zich niet aan één specifieke stijl, maar verkennen het uitgebreide repertoire van bebop tot fusion. Hun repertoire bestaat onder andere uit werk van Joshua Redman, Yellow Jackets, Tania Maria, Christian McBride en Roy Hargrove. Ook eigen stukken zullen op de speellijst voorkomen.

De band bestaat uit Remmert Tromp (saxen), Nico van Zadel (toetsen), Joop Sodenkamp (basgitaar) en Henk-Jan van Sluijs (drums). De eerste twee zijn geen onbekende in Waterland. Zij zijn als docent van Muziekschool Waterland ook actief in Monnickendam en Marken.

Deze muzikanten garanderen u een partijtje bovengemiddeld swingen!

Unicorn

Een folkband met een geheel eigen kijk op Ierse muziek (en meer).
Vocaal en instrumentaal pure kwaliteit !

Keltische folk en swing, met Klezmer en Bluegrass uitstapjes. Licht in het hoofd, voeten van de vloer, dorstige keel – een optreden van Unicorn laat de toehoorders nooit onberoerd. De opzwepende Keltische muziek van de folkband loopt doorgaans uit op een feelgood swingfeestje waarbij uit volle borst wordt meegezongen. Maar laat niemand zich in de luren leggen door het schijnbaar achteloze gemak waarmee de band zich op het podium presenteert, achter die vrolijke façade gaan rasmuzikanten schuil die elkaar ragfijn aanvoelen.

Website: www.unicornmuziek.nl

Carole et Brullare

Carole et Brullare is een vrolijke, uitdagende, maar soms ook zeer serieuze muziekgroep van 5 middeleeuwse speellieden. De middeleeuwse muziek die we maken, komt uit de tijd van ridders, jonkvrouwen, troubadours en rondtrekkende vaganten. Bijna alle muziek is van voor de 14de eeuw. En wie denkt dat dit saai is, die moet maar eens komen luisteren naar een van onze spetterende optredens.

Programma 18 juni 2017

Onder deze huid

Marten Janse draagt in samenwerking met pianiste Femke de Graaf poëzie voor tijdens de muzikaal-culturele fietstocht Waterland-Kerkenland. In het programma: Grieg, Sjostakovitsj en Debussy; en gedichten uit de bundels 'Vuurvliegjes in m'n buikholte' en 'De witte spiegel'

Ensemble Gaida

Ensemble Gaida speelt wereldmuziek uit Zuid en Oost Europa met een nadruk op de landen van voormalig Joegoslavië.

Onstuimig Schuim

Alle emoties die de zee oproept verwerkt Onstuimig Schuim in hun meeslepende liederen en muziek. De verhalen gaan over weemoed, werklust, ontberingen, angsten, dromen en verlangens en worden met veel overtuiging en enthousiasme vertolkt. Er valt voor het publiek veel mee te zingen, mee te lachen, maar ook ontroerd te raken.

De Hojotoho Operastudio

Onder leiding van Wiebke Göetjes is een onafhankelijke operastudio voor beginnende professionals en steengoede amateurs. Samen maken we geweldige producties die we op elke gewenste locatie kunnen spelen. Onze producties zijn toegankelijk voor jong, oud en oudere jongeren.

Website: www.hojotoho-operastudio.nl