Programma 24 juni 2017

Nieuwendammer Shantykoor

Nieuwendammer Shantykoor

De mannen die stuk voor stuk vele jaren op zee, of met de pont over het IJ, hebben gevaren zullen je meenemen op een muzikale zeemansreis vol vreugde en verdriet. Uit volle borst gaat het van rampspoed in de duivelse gaten tot aan het liefje in de haven van Amsterdam.

Website: http://www.nieuwendammershantykoor.nl/

Lees alles


Mind the Midgie

Mind the Midgie

Mind the Midgie is alweer zo’n tien jaar actief en speelde op vele podia en festivals in het Nederlandse folkcircuit. Op de jigs, reels en polka’s kan je fijn dansen en meedeinen. Van de bekende en minder bekende songs heeft de band subtiele bewerkingen gemaakt.

Lees alles


Trio Romancero

Trio Romancero

Trio Romancero bestaande uit sopraan Mirjam Wesselink de Barrientos, gitarist Michael Benedik en Rodrigo Barrientos met percussie en voordracht, brengt; A la Vida Bona , een bezongen ode aan het leven. Op het programma staan Chaconnes, Romances en Ballades uit Spanje en de Lage Landen vanaf de middeleeuwen tot aan de vroege romantiek; levensmuziek in al haar facetten, afwisselend speels tot dramatisch van karakter.

Website: http://www.baravmusic.com/

Lees alles


Balkan Vrouwenkoor Amsterdam

Balkan Vrouwenkoor Amsterdam

Zingt onder leiding van Julia Scepanovic meerstemmige liederen uit Bulgarije, Macedonië, Servië en Rusland.

De verschillende zangstijlen en ritmes uit deze landen zorgen voor een rijk en gevarieerd repertoire. Dat maakt de koorklank afwisselend scherp, lieflijk en krachtig. Julia Scepanovic  is geboren en opgegroeid in voormalig Joegoslavië. Ze studeerde onder andere koor-  en orkestdirectie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Belgrado. Daarna volgde ze diverse masterclasses in Joegoslavië, Italië en Nederland.  Haar expertise is breed: klassiek, pop, Balkan, theater. De zang uit Oost-Europa is Julia's specialisme. 

Haar oma en haar moeder zongen de liederen voor haar als kind: voor het slapen gaan, als troost bij verdriet of voor het plezier. Deze muziek zit in haar hart en ziel. Op haar beurt geeft zij die liederen en haar liefde ervoor door via cursussen, trainingen en de koren die zij leidt.

Website: http://balkanvrouwenkoor.weebly.com

Lees alles

Programma 25 juni 2017

Joy4Jazz

Joy4Jazz

Joy4Jazz is een formatie die al vele jaren bij elkaar is. Hun muziek is een combinatie van jazz, bossa nova en enkele popachtige nummers van de betere soort. Vele muziekstukken zullen de mensen dan ook bekend in de oren klinken. Alle leden hebben een ervaring die verschillend is maar toch op latere leeftijd samensmolt tot wat het nu is.

Lees alles


Jongerenkoor 'Classic Frogs'

Jongerenkoor 'Classic Frogs'

Een jeugdige groep zangers en zangeressen uit Purmerend van 15-25 jaar, dat zijn de Classic Frogs. Velen zingen al van kleins af aan bij één van de kinderkoren van Muziekschool Waterland in Purmerend en zijn daarna doorgestroomd naar jeugdkoor de Classic Frogs om op hoog niveau te kunnen blijven zingen. De passie die zij allen voor  zingen hebben wordt geuit door regelmatig op te treden in binnen- en buitenland en hier hun uiteenlopende repertoire ten gehore te brengen. Van musical tot klassiek, van pop tot jazz, de Classic Frogs zijn van alle markten thuis. De Classic Frogs staan sinds 2009 onder de professionele leiding van dirigent Lorenzo Papolo. 

Lees alles


The Bayou Mosquitos

The Bayou Mosquitos

The Bayou Mosquitos uit Amsterdam spelen smeltkroesmuziek uit Louisiana en Texas waarin een belangrijke rol is weggelegd voor het lyrische geluid van de accordeon. Cajun, Tex Mex, Rhythm & Blues en Country zijn de ingrediënten in de gumbo van de muggen uit de delta.

Lees alles


Cabaretier Maarten Willemse

Cabaretier Maarten Willemse

van Marken: Maarten & Joanne
liedjes om te lachen, of om te huilen
muzikaal cabaret

Lees alles