Op zaterdag 18 en zondag 19 juni en op zaterdag 25 en zondag 26 juni 2016

Waterland-Kerkenland 2016

Voor het eenentwintigste achtereenvolgende jaar in Waterland en Landelijk Amsterdam-Noord

Muzikale fietsroutes door het prachtige Noord-Hollandse landschap, naar kerkjes, waar u op muzikale intermezzo's wordt getrakteerd.

Waterland-Kerkenland 2016

Helaas, het is weer voorbij.

Voor het eenentwintigste achtereenvolgende jaar is in Waterland en Landelijk Amsterdam-Noord Waterland-Kerkenland georganiseerd. Op zaterdag 18 en zondag 19 juni en op zaterdag 25 en zondag 26 juni 2016.
Deze muzikale fietsroutes voerden u door het prachtige Noord-Hollandse landschap, naar kerkjes, waar u op muzikale intermezzo’s werd getrakteerd. Er was een gevarieerd aanbod: van klassiek tot zigeunermuziek en van chansons tot brass-music. In totaal zijn er 64 optredens geweest van 16 ensembles, orkesten, koren en bands. Om de miniconcertjes bij te kunnen wonen moest er wel gefietst worden. Vooral de combinatie van een mooie omgeving, de acht kerkjes en de uiteenlopende muziek stonden garant voor een mooie zomermiddag.

De tocht op 18 en 19 juni ging langs de kerken van Zunderdorp, Durgerdam, Ransdorp en Holysloot. Dit is de Zuidroute. Met de Noordroute, op 25 en 26 juni, fietsten we langs de kerkjes van Zuiderwoude, Uitdam, Broek in Waterland en de R.K. Kerk van Monnickendam.

Volgend jaar bent u weer welkom bij

Waterland-Kerkenland 2017

zaterdag 17 juni en zondag 18 juni (Zuidroute)

zaterdag 24 juni en zondag 25 juni (Noordroute)